Wat je niet hoort (windmolens), is toch slecht voor je.

June 23, 2018

Je hoorts ze niet, maar toch reageert je brein er op. Wetenschapper van het Max Planck instituut in Berlijn hebben ontdekt dat windmolens een stuk van ons brein activeren wat onze emoties regelt. Bij windmolens zorgt het onhoorbare geluid voor het opwekken van angstgevoelens

 

Wetenschappers waarschuwen al jaren voor de negatieve impact van windmolens op de fysieke en mentale gezondheid en de nachtrust. Hoewel we de laagfrequente geluiden van windturbines niet horen, worden ze wel opgepikt door het brein.

 

Uit hersenscans is gebleken dat geluiden onder de gehoordrempel toch worden opgevangen door de auditieve cortex, het deel van de hersenen waar geluidsprikkels worden verwerkt. Ook het deel dat wordt geassocieerd met emoties werd actief toen de ‘onhoorbare’ geluiden in een laboratorium werden afgespeeld.

 

Mensen die in de buurt van windmolens wonen klagen vaak over slaapproblemen en andere negatieve effecten. Het blijkt nu, dat die voortkomen uit het onhoorbare geluid dat door de turbine in de windmolen wordt gegenereerd.

 

Lees het oorspronkelijke artikel hier (Engels).

Please reload

Recent Posts

January 14, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

  • Giga Twitter
  • Giga Facebook
  • Giga website

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

Deze site verzamelt persoonlijke meningen van de schrijvers en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de mening van Stichting Gigawiek.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now