Search
  • Peter

portemonNEE


Daar zijn we weer, het is 2019. November 2015 kwam het rapport van de UU. In 2017 weer een en daar stond in dat er njente veranderd is. Nu is er in 2018 een nieuwe uitgekomen, maar die houden Eneco en de gemeente nog even weg. Want wat er in staat kan niet leuk voor ze zijn. Wij weten wat er staat en zij ook. Ze komen er niet mee over de brug. Waarom niet? Ze moeten het eerst nog even wat fiksen. We hebben het al vaak gehoord: de software krijgt de schuld. Of nee: ze hebben het al opgelost en dus is er "...geen reden om te handhaven." Dat is een letterlijke zin van de gemeente en van de RUD die wij al 14 keer op de papiertjes hebben gezien. jawel, officiële doks met de logo van de gemeente erop. Of die van de RUD.

Halfjaartje onopgemerkt op wintertijd gedraaid (dus half jaar te laat nachtregime ingeschakeld) is geen probleem, want was softwarefout en is opgelost. Burgers gemeld dat ze niet draaiden toen ze klachten hadden, maar dat de burger moet wijzen op de Eneco app dat ze wel gedraaid hebben? Ook geen probleem: was softwarefout en is verholpen. Wéér een zomertje slagschaduw (we hebben nog geen zomer ZONDER slagschaduw gehad)? Geen probleem: we doen even een waarschuwing en dan valt iedereen weer in slaap. Nee, nú zijn de problemen ECHT opgelost hoor! En zo doet het college handje in handje met Eneco de gemeenteraad pappen en nathouden. Elke keer is het zelfde: problemen gezien, zijn nu opgelost en gaan niet meer voorkomen. Dus ondertussen hoeven we nada te doen. Dat gaat nu weer gebeuren. Let maar op.

Wat kan het als college van windmolenburgemeester en wettelooshouders anders zeggen? Dat de RUD het niet goed doet? Dat kan niet, want ze zitten zelf in de bestuur van die RUD. En is dus de baas. Dat de locatie gewoon kut is? Dat kan niet, want dé windmolenwethouder van Houten is nu burgemeester. Dat obligatiehouders naar de centen moeten fluiten? Dat kan ooook niet want de GroenLinks en CU raadsleden en wettelooshouders hebben zelf obligaties. En dan kunnen die commissieleden en partijbobo's ook zomers niet meer vrolijk in Vestas poloshirtjes rondlopen natuurlijk. Zeggen dat het fout zit en dat het niet goed komt dat kan niet. Nee, ze willen gewoon niets doen en dat zullen ze ook niet doen.

En lees dan de collegeprogramma. Wat staat daar in over verbeteren van de leefomgeving van winstpark Houten? Nada. Noppes. Njente. Niks. Nothing. Wat er wel staat is méér windenergie, ook bij andere burgers in de achtertuin. Nou, die weten al hoe goed de gemeente het voor hun ook gaat doen *ahem*...

[2 minuten stilte ter nagedachtenis aan de nachtrust in 't Goy]

En ze gaan in de politiek weer door. Natuurlijk. Dat is ook niet anders als 60% van B&W dezelfde blijven als daarvoor. Wij maar denken dat het aan één man lag. Het is een door en door verrot apparaat dat geen belangen van burgers wenst te dienen. Want ja hoe zat het ook alweer met die motie van 24 november 2015? Lees hier nog even wat het CDA er toen over te zeggen had. "De bescherming van omwonenden heeft bij ons altijd voorop gestaan." ha ha ha ha ha ha!

Of of of lees deze dan even van de VVD destijds: "Het is zaak dat in een dossier als dit alle belangen goed worden vertegenwoordigd, het belang van de inwoners is tot nu toe onvoldoende goed beschermd. Wij willen graag dat de belanghebbende partijen (inwoners, gemeente, RUD en Eneco) samen in overleg treden over het bereiken van een situatie waarbij recht gedaan wordt aan het maximaal beschermen van de inwoners." Whaaaaa haaaaaa haaaaaa om je kloten uit je broek te lachen toch? Wat zullen ze bij die VVD een lol gehad hebben. Vast samen met CDA een flinke pint gedronken: "ZO, daar zijn we weer ff 3 jaar vanaf mannen. Da hebben we mooi gefikst."

Nee, dat ging he-le-maal goed komen, want die wethouders van VVD en CDA (die er nu nog steeds zitten), die stonden helemaal achter ons. Jazeker de hypoteker. Het is nu 3 jaar en 2 maanden later en er is geen klap veranderd. Datzelfde CDA en de VVD stonden erbij en keken ernaar. Nadat het college op in februari 2017 het overleg opzegde met ons omdat we over andere oplossingen wilde praten dan wat gepresenteerd werd.

De verkiezingen van 2018 hebben daar niets in veranderd: nog steeds hebben we niets gehoord. Geen gesprek, niks. Natuurlijk spreken ze wél al die tijd gewoon met Eneco, dat dan wel. Nog steeds volgt het College de moties van de raad niet op en is het college onbetrouwbaar en komt die afspraken niet na. Dat schrijft ook de Nationale Ombudsman. Wat wij als conclusie hebben: niemand houdt zich in wetteloos Houten aan de afspraken. Het college en Eneco sowieso niet. Dus waarom zouden wij eigenlijk?

Wat gaat er nu gebeuren? Wedje leggen? Ik denk helemaal niks. De wethouder zal zich weer nederig tonen en excuses aan de raad maken (natuurlijk weer niet aan ons) en weer aangeven dat er nu écht een oplossing gaat komen. Weer zal Eneco alle kansen gegeven worden om de fouten te verhelpen en weer zal B&W proberen de maatwerkvoorschriften van tafel te schuiven.

En dat snappen we inmiddels ook wel, ze hebben er als gemeente en obligatiehouder alle belang bij. Want de gemeente verdient als enige geld: grondhuur, WOZ belasting, milieufonds: bij elkaar elk jaar tonnen aan inkomsten. En obligatiehouders krijgen netjes elk jaar uitbetaald. En zeg het zelf: gaat een obligatiehouder nu echt zelf optreden tegen de eigen portemonnee? De laatste drie letter van dat woord zeggen het al: portemonNEE.


116 views

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

©2017 by Gigawiek. Eneco hackers: you're watching, we're tracing. Have fun ;)