Search
  • Peter

Voorspellingen


Vorige week zagen we de brieven van de gemeente aan Eneco en van Eneco aan de gemeente Houten. Van alweer een maand terug maar een kniesoor die daarop let. En vorige week kwam het bericht aan de obligatiehouders. Eneco zegt een aantal dingen in beide brieven en verontrustend is wat men niet zegt.

Eneco zegt niet meer de bromtoon te gaan oplossen, ze zegt die te verminderen. Ze komt dus terug op de belofte om de bromtoon op te lossen. De exacte tekst: "Daarnaast is er een demper geplaatst op een van de windmolens. Deze moet de bromtoon die ervaren wordt dempen." Wat we hier ook uit lezen, is dat er geen onafhankelijke meting meer komt door het door alle partijen erkende bureau M+P, die tot nu toe de metingen deed. Teleurstellend, want juist de bromtoon kan gewoon gemeten worden en de vermindering van de bromtoon dus ook. In plaats daarvan wordt alleen de Universiteit Utrecht opdracht gegeven (kennelijk is dat nog in wording) om de ervaring te onderzoeken. Wat die ervaring word, kan ik je nu al voorspellen. Met een jaarproductie van maar 5,9 GigaWattUur in 2017 tot en met september én met een totale jaarproductie in 2016 van maar 9,4 GigaWattUur zal de overlast zijn afgenomen ten opzichte van 2015 (11,8 GigaWattUur) en 2014 (11,2 GigaWattUur). Er is gewoon heel veel minder gedraaid en dus heel veel minder overlast. De enigste manier om echt te meten is door échte en objectieve metingen te laten doen. Wat de bromtoon betreft dan.

Lees verder na de pica:

Wat ik nog meer niet snap, is wat er nu als keuze gaat komen. Alles ruikt naar de welbekende 'slikken of stikken' optie die ons al een jaar voorgehouden wordt. In de nacht iets minder overlast en overdag veel meer. Jammer voor iedereen die vorig jaar in de zaal zat met een nachtjob en die overdag maffen. Weet je nog dat we van de bombiboys hoorde? Alle opties zijn nog open? Alle maatregelen kunnen terug gedraaid worden? Ohjoo: dat was een leugen. Die uilenveren zijn here-to-stay, ook al ERVAREN wij meer overlast. Niks omkeerbaar. Let op hoe ervaren overal voor belangrijk is maar niet voor wat dus niet terug gedraaid kan worden. Let op hoe er niet gemeten word. Ohjooo!

Vermakelijk is de opmerking van Eneco dat zij "in het verleden slecht gecommuniceerd heeft met omwonenden". Dat stond in het rapport in 2015 hahaha, we hebben al een jaar niks gehoord van Eneco. Nieuw rapport in 2018? Zeldfe conclusie! Toen wethouder Swedisch Chef de stekker er in februari uit trok is Eneco natuurlijk zelf met ons om tafel gaan zitten. Dat doen goede buren gewoon. Omdat het kan. Het waren veel goede en gezellig gesprekken en we zijn echt vrienden geworden. Maar nu ff serieus.

Is de communicatie nu echt beter? Nee. Net zo slecht. Dat we brieven via de media moeten lezen en we niet rechtstreeks horen dat bewijst het. Echt niet.

Laat me niet lachen!


67 views

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

©2017 by Gigawiek. Eneco hackers: you're watching, we're tracing. Have fun ;)