Search
  • Rob

Opties? Keuzes? Echt niet!


Daar stonden ze dan in oktober 2016: de mannen en onze buren. Er waren opties voor oplossingen. Niets was nog besloten, het kon nog alle kanten op en samen konden we kiezen.

Daarna hoorden we in februari 2017, 5 maanden later, weer eens iets. Ineens was er nog maar 1 optie over en die moest doorgeramd worden. WTF dacht ik nog en iedereen naast mij net zo. Wat is er gebeurd met het samen kiezen? En toen gebeurde het: Michiel van Liere, 'onze' wethouder wilde onze vragen niet meer beantwoorden. Hij was zichtbaar geïrriteerd. Waarom dat weten we niet. Hij zei ineens uit het niets dat wij als burgers het niet met elkaar eens zijn en dat het geen zin meer heeft om verder te praten. Zomaar. Ineens. Zonder overleg. Terwijl wij alleen nog maar meer informatie wilden want de informatie die we die avond kregen was allemaal nieuws voor ons.

Het is duidelijk dat er geen keuze was wat van Liere betreft. Ja, slikken of stikken dat waren de keuzes. Het is wel hoe politici steeds vaker met burgers omgaan: macht gebruiken om repressief te zijn. En weg was meneer van Liere. Nooit meer wat van gehoord. In de krant lezen we dan ineens dat van Liere helemaal zelf besloten heeft het dossier van windpark Houten te sluiten. Nou, het ware karakter van het beestje is boven. Anderhalve gespreksavond is alles wat deze D66 man (de d staat geloof ik voor democraten) aan geduld op kon brengen om met ons in gesprek te gaan over oplossingen. Correctie, over die ene oplossing die hij ziet zitten. En op basis waarvan hij die ziet zitten, wil hij niet uitleggen. Hoe komt hij aan zijn informatie? Hoe objectief is die? Is er een goede kosten/baten analyse gemaakt? Allemaal vragen die een normaal en weldenkend mens beantwoord zou willen zien. Iedereen wil een goed afgewogen keuze willen kunnen maken, toch? Helaas past dat niet in het beeld van hoe D66 in Houten de definitie van democratie hanteert.

#windparkhouten #Eneco #Eneeco #D66 #Houten #Windmolens #Bromtoon #Mediation

22 views

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

©2017 by Gigawiek. Eneco hackers: you're watching, we're tracing. Have fun ;)