Search
  • Frank

Windmolens Houten blijven brommen


De Houtense windmolens blijven de nachtrust van direct omwonenden in Houten-Zuidwest verstoren. Met name de dichtstbijzijnde windmolen op enkele honderden meters afstand, zorgt voor een zware bromtoon. Opvallend, deze windmolen staat vaak overdag stil, maar 's nachts als iedereen slaapt wordt hij aangezet.

Zo draaide afgelopen donderdag de meest dichtstbijzijnde windmolen niet. Omwonenden vonden het een genot voor oor en oog. Maar toen iedereen ging slapen, begon de overlast weer.

Eneco reageert via twitter met het bericht dat er donderdag geen wind stond en dat daardoor de windmolen niet draaide. De Stichting Gigawiek twijfelt aan die lezing. Immers de twee andere windmolens draaiden donderdag wel. Dochter hals over kop geëvacueerd In de nacht van vrijdag op zaterdag was het weer raak. “Om 1:30 uur schrok ik wakker: de beruchte bromtoon, die hadden we lang niet gehoord. Onze dochter om 2:00 uur naar oma gebracht, pas rond 4:00 uur sliepen we weer”, twittert omwonende Maurice

Bakker die op enkele honderden meters afstand van een windmolen woont. Opvallend detail is dat zaterdagochtend om 8 uur de windmolens weer stilstonden, terwijl de app van Eneco windkracht 4 meldt. Op de website windmolenoverlast staat een aantal klachten. Bewoners hebben zich ziek moeten melden vanwege slaapgebrek en het geluid is harder dan het geluid van de televisie, zijn enkele voorbeelden. Het wachten is nu op de resultaten van het geluidsonderzoek dat is gehouden. De omwonenden hebben weinig hoop dat er iets uit komt. Van gemeente en Eneco verwachten ze niet veel. Noot van de redactie: Eneco laat aan dichtbij weten dat het om een kleine groep bewoners gaat die overlast van de molens ondervindt. "Eneco is met hen in constructief gesprek om tot een oplossing te komen," aldus woordvoerder Marcel van Dun tegenover dichtbij.

Oorspronkelijk geplaatst op dichtbij.nl: http://www.dichtbij.nl/lekstroom/regionaal-nieuws/artikel/3450081/windmolens-houten-blijven-brommen-update.aspx


7 views

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

©2017 by Gigawiek. Eneco hackers: you're watching, we're tracing. Have fun ;)