WAAROM WE DIT DOEN

Welkom bij eNEEco, het initiatief van omwonenden van Eneco windmolens om de overlast van windturbines aan te pakken. Een initiatief van omwonenden van Windpark Houten, het slechtste windpark van Nederland, maar inmiddels doen omwonenden van  een tiental windparken van Eneco uit Nederland en België mee. We bundelen de krachten om via juridische weg en marketing kanalen de overlast aan te vechten. Met windpark Houten als casus.

Overlast van windturbines (of ook wel windmolens genoemd) is een goed gedocumenteerd fenomeen en is met name in het buitenland onderwerp van onderzoek. Klachten lopen uiteen van vermoeidheid (door gebrekkige nachtrust), tot algehele irritatie. Opvallend is ook, dat omwonenden ervaren dat klachten spontaan verdwijnen als ze ergens anders slapen, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Lees hieronder verder, of lees op www.SlechtsteWindmolensVanNederland.nl meer over Windpark Houten.

WIE WIJ ZIJN

HET VERHAAL

Doneer op NL79 INGB 0007 3655 54 t.n.v. Stichting Gigawiek.

Wij zijn ouders van kinderen die wakker liggen door Windpark Houten. We worden gesteund door (toekomstig) omwonenden van Eneco windmolens van bijna 10 projecten uit Nederland én België.

De eerste conclusie is, dat het zinvol is om de goed gedocumenteerde zaak rondom Windpark Houten primair te gebruiken en daarin de exploitant (Eneco) en de grondeigenaar (gemeente Houten) te dagen voor en civiele rechter. Inzet: verwijderen van de windmolens en het plaatsen ervan als onrechtmatige daad aan te merken.

In het geval van Eneco komt daar ook nog een OESO-klacht bij: een instrument wat tot nu toe vooral gebruikt werd door de groene lobby om de fossiele industrie aan te pakken. Tijd om Eneco eens aan te pakken.

Deze zaak is belangrijk voor heel Nederland, immers hebben alle 150 actiegroepen in Nederland hier belang bij: winst in Houten betekent winst voor Nederland. Het betekent een einde aan de overlast en daar gaat het om.

Houten is het ideale project om deze zaak te voeren, omwonenden hebben de overlast in de afgelopen 5 jaar goed gedocumenteerd, er liggen diverse onderzoeken van de Universiteit Utrecht en er zijn de nodige zaken gevoerd die helderheid geven in de handelswijzen van Eneco en Gemeente Houten tot nu toe.

 

Zo heeft Eneco bijvoorbeeld in 2014 een persbericht uitgebracht waarin ze aangaf de communicatie met Gigawiek te verbreken en met andere omwonenden een oplossing te gaan zoeken. Eneco heeft echter nooit zelfstandig actie ondernomen, in welke corm dan ook,  om met omwonenden tot oplossingen te komen. Ook in het afgelopen mediationproces, bleek Eneco een onbetrouwbare partner te zijn, de mensen aan tafel werden door de Raad van bestuur terug gefloten op de reeds gedane toezeggingen.

Uw bijdrage helpt heel Nederland, dat kan met naam en toenaam, maar het kan ook anoniem. Gigawiek steunt omwonenden met kennis, media, juridische zaken en financiering.

Onze financiers blijven desgewenst gegarandeerd anoniem. Die lijn hebben we tot nu toe altijd gevoerd.

STRIJD MEE TEGEN OVERLAST, ZEG ENEECO TEGEN ENECO !

Follow

  • Giga Twitter
  • Giga Facebook
  • Giga website

Contact

Address

Windpak Houten, Netherlands

Deze site verzamelt persoonlijke meningen van de schrijvers en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de mening van Stichting Gigawiek.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now